2011-11-16

Utveckling ska vara enkelt, men är apputvecklingen för enkel?

Apputvecklingen har fullständigt exploderat de senaste två åren. Det har utvecklats cirka 350.000 appar för iPhone och ungefär lika många för Android sedan 1:a januari 2010. Det betyder att i genomsnitt har 500 appar tillkommit dagligen i både App Store och på Android Market. Gissningsvis finns 99% av apparna för båda plattformerna.

Efterfrågan
Över 2,6 miljarder nerladdningar görs per månad från App Store och Android Market tillsammans. I januari 2012 kommer det sannolikt att laddas ner 10 gånger så många appar som i januari 2010.

Enkelt att göra
Naturligtvis måste det vara enkelt att utveckla appar. Jag menar inte att underskatta Thomas Suarez, men jag tolkar hans bidrag som ett tecken på enkelheten.



Google har till och med gjort ett visuellt webbgränssnitt för att utveckla Android-appar med App Inventor for Androidhttp://www.appinventorbeta.com/ (Betan är bara tillgänglig fram till årsskiftet vad jag förstår.) Jag har själv gjort två appar med verktyget.

Appens värde
Drygt en fjärdedel av apparna verkar sakna värde då de bara startas en gång och sen blir avinstallerade.


Drygt en fjärdedel av alla appar som laddas ner används mer än 10 gånger. Det är de apparna man får betrakta som långsiktigt värdefulla för användarna. (Det finns mer intressanta siffror på http://blog.flurry.com/bid/76874/iOS-Android-Apps-Challenged-by-Traffic-Acquisition-Not-Discovery)

Lägesbild
Att få sin egen app att synas bland 500.000 appar som ökar med 500 om dagen är svårt. Blir appen väl nerladdad så lyckas bara en fjärdedel av de nerladdade apparna att bli använda mer än 10 gånger. 96% av apparna är avinstallerade ett år efter nerladdningen.

Appar som marknadsföringsknep hara absolut spelat ut sin roll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar