2011-10-30

Kan intranät bli för sociala?

Då och då stöter man på frågeställningen om varför man måste underhålla ett personligt profilkort på intranätet. "Min profil finns ju på LinkedIn, ska det inte räcka att underhålla information på ett ställe?" En väldigt klok fråga, men ställd helt och hållet ur arbetstagarens perspektiv. Det är intressant att man funderar på att integrera sitt intranät med LinkedIn, men man skulle aldrig komma på frågan att integrera sitt intranät med Monster.

En riktigt självsäker och ambitiös arbetsgivare skulle kunna integrera sitt intranät med Monster och samtidigt uttala: "Ni kan söka andra jobb, men ni kommer inte att hitta en bättre arbetsgivare." Det är naturligtvis en utopi.

En arbetsgivare önskar att alla anställda har en full profil på intranätet och helst ingen alls på Linked In. Ingen abretsgivare vill implementera ett förfarande där man måste skapa en profil på LinkedIn för att synsas på intranätet. Det skulle leda till att fler rekryterare får tag i arbetsgivarens personal, vilket leder till ökad personalomsättning, vilket i sin tur leder till ökade rekryteringskostnader.

Att integrera LinkedIn i rekryteringsprocessen vore å andra sidan både kostnadseffektivt och smidigare för den arbetssökande. Kanske något att tänka på för den som inte anser sig få tillräckligt många intressenter för varje utannonserat jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar